De 3 grootste voordelen van vapen ten opzichte van roken

Geplaatst op 01-04-2023

Categorie: Mens en gezondheid

Ben jij een roker die het gevoel heeft vast te zitten in een slechte gewoonte? Overweeg dan eens om over te stappen op vapen. Er zijn namelijk tal van voordelen te noemen van vapen ten opzichte van roken. Hieronder noem ik de 3 grootste voordelen op.

1. Minder schadelijke stoffen

Een van de grootste voordelen van vapen ten opzichte van roken is dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen bij het vapen. Bij het roken van tabak komen namelijk meer dan 4000 chemicaliën vrij, waaronder meer dan 70 kankerverwekkende stoffen. Bij vapen daarentegen wordt er geen tabak verbrand, maar wordt er een vloeistof verhit die nicotine en smaakstoffen bevat. Er komen dus geen verbrandingsproducten vrij, wat het vapen een stuk minder schadelijk maakt.

2. Meer controle over nicotine-inname

Een ander groot voordeel van vapen is dat je meer controle hebt over de nicotine-inname. Bij het roken van tabak is de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt namelijk afhankelijk van de tabak die je rookt en de manier waarop je rookt. Bij vapen kun je zelf de nicotinesterkte van de vloeistof bepalen. Hierdoor kun je langzaam afbouwen en uiteindelijk stoppen met het gebruik van nicotine. Dit maakt het vapen een stuk minder verslavend dan roken. Via een speciaalzaak als de Dampshop in Borsbeek kan je hierover echt heel veel informatie krijgen.

3. Minder geurhinder

Een derde voordeel van vapen ten opzichte van roken is dat het minder geurhinder geeft. Bij het roken van tabak blijft er namelijk een onaangename geur hangen in je kleding, haar en omgeving. Bij het vapen komt er alleen waterdamp vrij en is er dus geen sprake van een onaangename geur. Dit maakt het vapen ook een stuk socialer dan roken.

Zoals je kunt zien, zijn er tal van voordelen te noemen van vapen ten opzichte van roken. Of je nu wilt stoppen met roken of gewoon op zoek bent naar een minder schadelijk alternatief, vapen kan een goede optie zijn. Vergeet niet om altijd de juiste informatie te verzamelen en zorgvuldig om te gaan met nicotine. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kan vapen een veiliger alternatief zijn voor roken.